Перес очаква скорошно решение за бъдещето му в Ред Бул

Серхио Перес е един от мнозината пилоти, чиито договори изтичат в края на сезон 2024 във Формула 1. А мястото на мексиканеца в Ред Бул е едно от най-желанието на стартовата решетка, предвид представянето на „биковете“ през последните няколко години.

Още в края на миналата година шефът на тима Кристиан Хорнър заяви, че единствено Перес може да направи така, че да не остане в Милтън Кийнс. От началото на сезона мексиканецът се представя значително по-добре, отколкото във втората половина на миналата кампания. В първите четири старта за годината той има три втори и едно пето място, което дойде в Австралия, където се оказа, че той е имал повреда в пода на колата си.

След вчерашната Гран При на Япония Перес бе попитан от репортери на пистата кога се очаква да има повече яснота за неговото бъдеще.

В Мексико: Перес остава с Ред Бул и след 2024

„Аз съм спокоен, това е 14-ят ми сезон във Формула 1. Каквото и да се случи, аз съм доволен от постигнатото от мен в спорта. Вярвам, че е въпрос навреме преди да се реши бъдещето ми. Пилотският пазар ще бъде много динамичен в следващите седмици, със сигурност ще има много промени. Очаквам в рамките на следващия месец да знам какво ще правя догодина“, бе отговорът на Перес.

Перес: Платих цената, задето бях зад Макс

В същото време Хорнър заяви, че в Ред Бул няма да бързат с решението си за следващия сезон и добави, че Перес има предимство в дискусиите.

Доктор Марко разкри един от факторите при избора на съотборник за Макс

„Целият пилотски пазар се развива много рано тази година, всеки бърза, а са минали едва четири състезания. Ние не бързаме. Разбира към нашите коли има голям интерес, както и очакваме, а Чеко е с приоритет. Но ще минат още няколко състезания преди ние да започнем да мислим за следващата година“, заяви Хорнър.

Верстапен обясни защо привличането на Алонсо е лоша идея

През последните седмици имаше няколко имена, които бяха спрягани като потенциални заместници на Перес за следващия сезон. Сред тях са тези на Карлос Сайнц и Фернандо Алонсо, които също са с изтичащи договори, а за Сайнц е сигурно, че си търси нов отбор, след като още в началото на февруари бе обявено, че Люис Хамилтън ще го смени във Ферари.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти