Перес: Мислех, че съм направил добра обиколка

Серхио Перес не успя да се пребори със съотборника си Макс Верстапен в квалификацията за Гран При на Япония и ще започне утрешното състезание на „Сузука“ от втората позиция на стартовата решетка.

Верстапен трябваше да се потруди, но спечели квалификацията на "Сузука"

След края на сесията за място мексиканецът обясни в своето телевизионно интервю, че е останал с впечатлението, че е направи добра обиколка в самия край на Q3. Тя обаче беше с 0.066 секунди по-бавна от тази на Верстапен, който си гарантира четвъртия си пореден полпозишън от началото на сезона.

Перес също така сподели и своето мнение, че е загубил битката с Верстапен още преди началото на решителния си летящ тур. Мексиканецът разкри, че не е излязал по най-добрия начин от финалния шикан в подготвителната си обиколка, което му коствало малко скорост в началото на летящия тур.

Макс: Тази писта е много чувствителна към гумите

„Беше оспорвано, много оспорвано с Макс. Мислех, че съм направил добра обиколка. Беше доста сложно, особено в края на обиколките. Беше много лесно да се загубят няколко десети в шикана, но се справих. За съжаление не беше достатъчно.„С Макс сме много близо през целия уикенд и това продължи и в квалификацията. При такива малки разлики най-малката неточност може да е ключова. Нямах добър изход от последния завой в подготвителната ми обиколка и може би там загубих малко. Но сме в добра позиция за старта утре. Темпото ни в дългите серии не беше много силно сутринта, но поработихме върху него и се надявам утре да сме по-силни“, обясни Перес.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти