Макс: Тази писта е много чувствителна към гумите

Макс Верстапен спечели четвърата си поредна квалификацията от началото на сезона във Формула 1 и ще стартира първи в утрешната Гран При на Япония.

Верстапен трябваше да се потруди, но спечели квалификацията на "Сузука"

След края на битката за полпозишъна, който нидерландецът си осигури с аванс от 0.066 секунди пред съотборника си Серхио Перес, той коментира развоя на квалификацията. Световният шампион обясни, че пистата „Сузука“ е много чувствителна към поведението на гумите и това прави постигането на перфектни обиколки на японското трасе много трудно.

„Беше доста оспорвано в края. Генерално тази писта е много чувствителна към гумите. Асфалтът е много агресивен и невинаги се получава, когато искаш да атакуваш на лимита. Въпреки това, най-важното е да си на полпозишъна. Разбира се искаш всяка обиколка да е перфектна, но на писта като тази това не винаги се получава.„Като цяло съм доволен от деня, добра стартова позиция за утре, а утре е това, което се брои. Страхотно е за отбора, че стартираме първи и втори. Надявам се да запазим позициите си утре“, заяви Верстапен в своето телевизионно интервю веднага след финала на квалификацията.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти