Уилямс ще има резервно шаси чак в Маями

Отборът на Уилямс трябваше да участва със само едно кола в надпреварата за Гран При на Австралия след катастрофата на Алекс Албон в първата тренировка в Мелбърн. След инцидента на тайландеца неговото шаси бе повредено и той получи това на съотборника си Логан Сарджънт, тъй като Уилямс нямаше резервно такова.

Уилямс взе решение как ще продължи Гран При на Австралия

Счупеното на Албон шаси бе върнато в базата на тима в Гроув, където бе поправено и ще може да бъде използвано в Гран При на Япония този уикенд. То ще бъде дадено на Сарджънт, който няма да получи обратно оригиналното си шаси.

Уилямс ще има две коли в Япония

„Да, ще използвам ремонтираното, просто защото работата по смяната на шаситата обратно би била твърде много за механиците. Но ремонтът мина по-добре от очакваното. Поправеното шаси е с около 100 грама по-тежко, което е нищо“, обясни американецът пред медиите на „Сузука“ по-рано днес.

Той също така разкри, че и този уикенд Уилямс няма да разполага с резервно шаси. Такова най-вероятно ще се появи чак за Гран При на Маями в началото на месец май, което означава, че и в Китай след две седмици Уилямс ще има само две шасита.

Сарджънт се върна и към събитията в Мелбърн и решението на Джеймс Ваулс да даде неговото шаси на Албон за квалификацията и състезанието. По думите на американеца това е било най-логичното решение с оглед интересите на тима и той добави, че не вини никого за ситуацията.

„Винаги трябва да се гледа кое е най-добре за отбора. Разбира се като пилот исках да карам, но в същото време знам колко усилено работят всички. Не виня никого, знам, че всички дават всичко от себе си и се допускат грешки, отборът допуска грешки, но продължаваме.„Забавното е, че психологически се чувствам по-добре, след като прекарах седмица далеч от спорта. Сега виждам нещата от различна гледна точка. Както казах аз имах добър старт на годината, но това не се вижда в квалификациите. Мислех, че ще се случи в Мелбърн. Така че аз продължавам с нагласата, че аз съм близо до желаното и това ще си проличи този уикенд“, каза Сарджънт.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти