Силните игри на Сержи Роберто може да му донесат нов договор

Барселона може да промени позицията си относно бъдещето на халфа Сержи Роберто. Договорът на 32-годишния футболист изтича през лятото и досега се смяташе за сигурно, че той ще си тръгне от клуба. Напоследък обаче той се представя доста силно с екипа на каталунците. Той остави доста добри впечатления с представянето си в мачовете с Алмерия, Гранада, Атлетико Мадрид и Наполи и това е накарало шефовете сериозно да се замислят дали да не го задържат, пише "Релево".

Роберто е продукт на школата Ла Масия и преди време се съгласи сериозно да намали заплатата си, за да остане на "Камп Ноу", като по негови думи в момента получава колкото играч от втория отбор. Това е друга от причините в клуба да са склонни да го задържат, особено ако той се съгласи да преподпише при същите условия, тъй като така няма да натоварва бюджета.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Друга причина за евентуалното оставане на Сержи Роберто на "Камп Ноу" е неговата поливалентност. Той е изключително полезен с това, че може да играе добре на няколко позиции на терена и да "запълва дупки" при контузии и наказания на важни играчи.

Очаква се в близките седмици шефовете на Барселона да привикат Роберто и агента му на разговор, на който ще бъдат направени първи стъпки за подновяване на договора на играча. Почти сигурно и самият той ще се съгласи на подобно нещо, тъй като досега винаги е твърдял, че желанието му е да остане на "Камп Ноу".

Още от Футбол свят

Виж всички