Доктор Марко разкри един от факторите при избора на съотборник за Макс

Моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко разкри кой ще е един от факторите, които ще бъдат разглеждани от шефовете на „биковете“ при избора на бъдещ съотборник за Макс Верстапен.

Контрактът на нидерландеца с Ред Бул е до края на сезон 2028, а договорът на настоящия му съотборник Серхио Перес изтича в края на годината. Бъдещето на 34-годишния мексиканец в Милтън Кийнс е далеч от сигурно, а по думите на Марко един от водещите фактори при избора на съотборник на Верстапен ще бъде възрастта.

В Мексико: Перес остава с Ред Бул и след 2024

„Серхио е в добра позиция в момента. За момента въпросът кой ще замени Перес не се повдига много. Но гледаме бъдещето. Перес не е млад, нито Дениъл Рикардо. Ако погледнем и други фактори, друг пилот определено може да бъде включен в дискусията“, каза доктор Марко.

Рикардо може да загуби мястото си още след Китай

Перес и Рикардо са на по 34 години, докато Лиам Лоусън е едва на 22. Новозеландецът остави много добро впечатление в петте си участия през миналата година с Алфа Таури, но за Марко той тепърва трябва да се докаже, за да се мисли за негова промоция в Ред Бул.

„Той първо трябва да седне в колата и да се докаже. Това, което показа през миналата година беше обещаващо“, обясни Марко.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти