Стартира картинг академия за най-малките пилоти

Тази пролет стартира картинг академията Pure Speed, която ще даде възможност на най-малките пилоти - тези между 5 и 7 години, да придобият първите си умения зад волана и на пистата. Екипът на академията включва четирима човека със сериозен опит в картинга: Станислав Каваримов, Йордан Савов, Люсиян Савов и Александър Спиров.

Продължителността на обучението на пилотите в академията е 12 седмици, като те ще използват машини Tony Kart Micro, задвижвани от двигатели Хонда GX35.

Повреда извади Любо Руйков от финала на купата „Андреа Маргути”

“Това е първата академия за тази възрастова група в България, като целта ни е да изградим правилно поведение на пистата у най-малките, като комбинираме теоретична подготовка с реални тренировки на писта и симулация на състезания”, коментира за Sportal.bg един от основателите на академията Станислав Каваримов.

Съперник удари Лазарус и го лиши от място в топ 10 на финала

Обучението в академията е предвидено да е на различни нива, за да може начинаещите, които са усвоили първите стъпки в спорта, да могат да продължат да се развиват и след това да са “готови пилоти” за участие в състезания.

Каваримов: Любо се адаптира много бързо към новите условия

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти