Марио Андрети очаква Ферари да се бори за титлата

Световният шампион във Формула 1 за 1978 година Марио Андрети е сигурен, че бившият му тим може да се бори за световната титла след това, което Скудерията демонстрира в Австралия. Карлос Сайнц и Шарл Леклер донесоха двойна победа на Ферари и прекъснаха победната серия на Ред Бул през сезон 2024 след само две спечелени състезания от световните шампиони.

“Такъв резултат не е изключение, в тренировките и квалификацията в Мелбърн Ферари показаха, че са бързи - обясни Андрети пред вестник La Gazzetta dello Sport. - Те направиха всичко както трябва от първата тренировка в петък и беше хубаво да се види, че Карлос е на 100 процента възстановен след операцията и може да се бори с колегите си на пистата. Винаги съм казвал, че той и Леклер са пилоти, които могат да печелят победи и световни титли.”

Кой и защо провали трансфера на Сена във Ферари за сезон 1991?

И това беше само началото на хубавите думи, които легендарният пилот беше подготвил за Ферари.

Главният механик на Верстапен си тръгна

“И двамата пилоти имат потенциал да са световни шампиони - допълни Марио. - В Австралия отново видяхме това и съм сигурен, това ще се повтаря отново в бъдеще. Ферари са по-близо до челото. Ще е интересно да видим какво ще се случи до края на сезона, но аз виждам добри значи относно битката за титлата. Ферари направи всичко както трябва, както с гумите, така и със стратегията, точно това бяха двете слаби места на тима в миналото.”

В Ауди чакат отговора на Сайнц до средата на април
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти