Френската футболна федерация обяви, че е станала жертва на кибератака

Френската футболна федерация обяви, че е станала жертва на кибератака миналия петък (22 март), оставяйки под въпрос купища лични данни и чувствителна информация на играчи и клубове, съобщава вестник “Паризиен”. Личната информация включва имена, пощенски адреси, имейли, възраст на футболистите. За клубовете евентуално изтичане на информация може да засегне банкови сметки и друга чувствителна информация.

Франция показа друго лице и надви Чили в шоу на "Велодром"

“Възможно е да бъдат засегнати единствено данни от сезоните 2022/23 и 2023/24. Паролите, банковите сметки, медицинска информация и снимките не са засегнати. Френската футболна федерация ще информира индивидуално засегнатите от тази атака при изтичане на лична информация. Федерацията също така е подала жалба до Националната комисия по ИТ и кибесигурност,” се заявява в официално съобщение.

Комисията и съответните служби са започнали разследване, като притесненията са, че изтеклата информация може да бъде продадена на заинтересовани трети страни. Засега няма предположения за самоличността на извършителите.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти