Щайнер предложи Хюлкенберг и на Мерцедес

Въпросът кой ще смени Люис Хамилтън в Мерцедес за сезон 2025 във Формула 1 ще се окаже най-интересният този сезон, особено като се има предвид, че в битката на пистите няма особена интрига за победите. Най-успешният пилот в историята на Формула 1 ще се състезава за Ферари от догодина, а в групата на потенциалните съотборници на Джордж Ръсел има изключително интересни имена.

Става въпрос за Фернандо Алонсо, Карлос Сайнц, Алекс Албон и дори състезаващият се във Формула 2 Андреа Кими Антонели, който е част от програмата за развитие на млади пилоти на Мерцедес. Шефът на тима Тото Волф вече обяви, че „няма да бърза” с избора на заместник на Хамилтън.

Ауди ще има глас при избора на пилотите на Заубер за сезон 2025

Бившият шеф на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер вече прогнозира, че Ауди може да използва опитния Нико Хюлкенберг при влизането си в световния шампионат, а сега италианецът подсказа на Волф, че Нико може да е полезен на Мерцедес.

Щайнер за фаворитите за място в Мерцедес

„Ако аз бях шеф на тима на Мерцедес, нямаше да откажа на Нико Хюлкенберг – заяви Щайнер пред германската телевизия RTL, към която има ангажимент като анализатор. – Нико кара много добре в Джеда, където се класира 10-и и донесе една точка на Хаас.”

Ауди потвърди придобиването на Заубер

Нико има 205 старта във Формула 1, все още няма подиум и се е състезавал за Уилямс, Форс Индия, Рено, Рейсинг Пойнт, Астън Мартин и Хаас.

Верстапен коментира шанса да премине в Мерцедес

„Нико често е подценяван и обикновено се оказваше на грешното място в неподходящия момент. Може би сега той е на правилното място в подходящия момент”, обясни Щайнер.

Представители на Сайнц са започнали преговори с Мерцедес
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти