Добромир Карамаринов инспектира Банска Бистрица преди Европейското за юноши и девойки

Четири месеца преди началото на Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години в Банска Бистрица президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов посети домакините, за да проследи как протича подготовката за форума.

На срещата в Словакия той се срещна с президента на Словашката атлетическа федерация и с този на Словашкия олимпийски комитет.

“Банска Бистрица беше европейски град на спорта за 2017 г., преди две години организира Европейския младежки олимпийски фестивал. Скорошни изследвания показват, че около 77% от населението участва в някаква форма на физическа активност, докато почти 30% участват в състезателен спорт. Градът и неговите жители трябва да се гордеят с тези цифри и Европейската атлетика се гордее, че идва в град, в който спортът е в центъра на неговата културна и социална тъкан.

Освен това има годишната среща за скок височина на закрито в Банска Бистрица, която е едно от най-добрите специализирани състезания в зала в света и това разпродадено зрелищно събитие събира всяка година най-добрите представители в света в тази дисциплина.

Като сребърна среща на Световната атлетика на закрито, това е много важна част от календара на Европейската атлетика и ние подпомагаме от няколко години, като предоставяме предаване на живо и допълнително отразяване в социалните медии, което му помогна да привлече вниманието по целия свят”, сподели Карамаринов по време на визитата си в Словакия.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти