Хокеистите ни направиха страхотен обрат срещу Испания на Световното до 18 г.

Националният отбор на България постигна впечатляваща победа с 5:4 (1:3, 0:1, 3:0, 1:0) над домакина Испания във втория си мач от Световното първенство по хокей на лед за юноши до 18 години в Дивизия II, група В.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Българите изоставаха с три гола преди последната третина от редовното време, но показаха страхотна воля и стигнаха до обрата с попадение на 16-годишния Александър Станимиров в допълнителните пет минути продължение.

В Пучерда Испания поведе с 3:0 още до 10-ата минута с голове на Дарио Мартинес, Ендика Фернандес и Морияс.

Кристиан Пиндилов върна един гол за България в 14-ата минута на срещата, но в началото на втората третина Хуан Фернандес възстанови преднината от три гола домакините и изглеждаше, че за българите няма път обратно в срещата.

Това обаче не се оказа така, защото по-малко от две минути началото на третия период Александър Кожухаров намали за 2:4.

Шест минути преди края Кристиан Пандилов бе точен за втори път, а натискът на България доведе и до изравнителен гол на Александър Станимиров само 113 секунди преди края.

Равенството след 60 минути игра наложи изиграването на продължение, в което Станимиров се нуждаете от само 26 секунди, за да донесе втората поредна победа на България.

В класирането след два кръга води Китай с 6 точки, пред България с 5 и Испания с 4. Следва Австралия с 3 точки, а в дъното са Тайван и Израел без актив.

Следващият мач на България е в сряда срещу Тайван.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти