ФА осъди оскърбителните скандирания от страна на фенове на Манчестър Юнайтед

Футболната асоциация на Англия осъди скандиранията, споменаващи трагедия от миналото, които се чуха по време на четвъртфиналния двубой в турнира ФА Къп между Манчестър Юнайтед и Ливърпул, и обеща да се свърже с полицията по случая. Съществен брой запалянковци от Западната трибуна на стадион "Олд Трафорд" скандираха "Убийци", бързо последвано от "Винаги жертвите", след час игра в мача, а пеенето им се чу и от телевизионната аудитория.

В изявлението от Футболната асоциация (ФА) се казва: "Наясно сме със скандиранията по време на мача от ФА Къп между Манчестър Юнайтед и Ливърпул и ще съдействаме на полицията. Категорично осъждаме всякакви обидни, оскърбителни и дискриминационни скандирания на футболните стадиони и сме решени да изкореним подобно поведение. Това е напълно неприемливо и може да има трайно и вредно въздействие върху хората и общностите във футбол. Това трябва да спре и ние подкрепяме всеки клуб и неговите фенове, които се опитват да изкоренят това от трибуните."

От полицията в Манчестър съобщиха, че има един арестуван. Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 4:3 в двубоя, игран на "Олд Трафорд" и си гарантира място на полуфиналите на турнира. Редовното време завърши при равенство 2:2.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Футбол свят

Виж всички