Нова писта посреща атлетите на Световното в Глазгоу

Нова писта ще посрещне атлетите на Световното първенство в зала, което ще се проведе от 1 до 3 март в Глазгоу. Две седмици преди началото на планетарния форум в “Емирейтс Арена” беше поставена чисто нова настилка, която обещава силни резултати.

На първенството в Шотландия, която за първи път приема световно първенство по лека атлетика в зала, ще участват над 650 състезатели от 130 държави.

В Глазгоу България ще бъде представена от един състезател - националният ни рекордьор в скока на дължина при юношите Божидар Саръбоюков.

Интерес от Дания към Саръбоюков на летището във Франкфурт

Възпитаникът на Димитър Карамфилов е сребърен медалист в тази дисциплина от Европейското първенство за юноши и девойки под 20 години през 2023 г., където постигна впечатляващ резултат от 8.22 метра.

За таланта от Харманли това ще е трето участие на голям форум при мъжете. В дебюта си на подобно състезание той завърши четвърти на Европейското първенство в зала в Истанбул през миналата година, а лятото отпадна в квалификациите на Световното първенство на открито в Будапеща.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти