Милито разказа как е помогнал на Интер да отмъкне Лаутаро под носа на Атлетико

Бившата звезда на Интер Диего Милито разказа за ролята, която е имал за трансфера на настоящия голмайстор на “нерадзурите” Лаутаро Мартинес от Расинг Клуб през лятото на 2018 година. Тогава Ел Торо беше на крачка от трансфер в Атлетико Мадрид, но като директор на аржентинския клуб някогашният нападател информирал миланския гранд за забавяне в преговорите с “дюшекчиите” и на “Джузепе Меаца” действали бързо, за да изпреварят конкуренцията и да подпишат с играча.

Може ли Атлетико да спре победната серия на Интер при завръщането на Симеоне на "Сан Сиро"

“Просто в Интер бяха по-добри и по-подготвени да го вземат. Когато станах директор в Расинг, вече бяха започнали преговорите с Атлетико. Имаше разминаване от 2-3 млн. евро, нищо повече. Обадих се на Хавиер Санети, защото знаех, че в Интер също се интересуват, така че те направиха своя ход. Пиеро Аузилио дойде при нас и сключихме сделката. Не мисля, че убедих Лаутаро кой път да избере, но се радвам, че нещата се развиха така.

Цялата заслуга е на Интер, защото те сграбчиха възможността и бързо осъществиха един изключителен трансфер. Знаех, че Милано щеше да е правилният избор за Лаутаро. Един аржентинец винаги се чувства като у дома си тук. Мисля, че щеше да блесне и в Атлетико, защото шампионите могат да играят навсякъде, но връзката между Интер и Аржентина е нещо специално.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Бях убеден, че щеше да стане толкова голям футболист. Той е естествен лидер, има нещо вътре в себе си. Лека-полека се подобрява, година след година, и не е спирал да го прави. Той все още е млад, така че може да продължи да се подобрява. Новия му договор? Това са лични решения, но знам колко добре се чувства в Милано и как Интер е подходящата среда за него. Той наистина може да стане клубна икона и да остане дълго време, но, разбира се, във футбола има много варианти”, заяви Милито пред “Гадзета дело спорт”.

Той също така сподели своите очаквания за тазвечерния сблъсък между Интер и Атлетико в Шампионската лига. “Това ще бъде труден двубой. В Интер имат леко превъзходство, те са сред най-добрите отбори в Европа и имат страхотна организация, но ще се изправят срещу умен и подготвен треньор. Диего Симеоне винаги успява да извлече най-доброто от своите играчи в трудните моменти и има опитни футболисти като Родриго де Пол и Антоан Гризман. Ще видим кой ще поеме контрол върху средата на терена”, добави аржентинецът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти