Фурмо след първия си подиум: Доказателства, че не трябва да се отказвате от мечтите си

Адриен Фурмо регистрира първия си подиум в Световния рали шампионат (WRC) през изминалия уикенд, когато той завърши трети в рали „Швеция“.

Френският пилот на М-Спорт се възползва максимално от добрата си стартова позиция в петък и се озова в челото на класирането в края на деня. Впоследствие той се изкачи с още две позиции напред в събота, след отпадането на Такамото Кацута и очакваното потъване в подреждането на Оливър Солберг.

Фурмо завърши съботния ден на второто място, след което бе изпреварен от Елфин Еванс в неделните отсечки. Въпреки тази загубена позиция за Фурмо рали „Швеция“ ще остане хубав спомен, тъй като състезанието около Умеа му донесе първото призово класиране в WRC.

„Страхотно е. Това е едва четвъртото ми рали на сняг, така че може да си представите, че съм много горд. Това е първият ми подиум на това ниво и той идва в едва второто ми рали обратно в Rally1, така че съм много доволен. Трети съм в шампионата, което е щуро.„Все още имаме още много работа, но със сигурност аз съм доволен, защото имахме много различни условия, а в дадени моменти позицията ни на пътя не беше добра, но стигнахме до подиума, което е фантастично. Целта ми беше влизане в топ 5 и щях да се радвам да я постигна, но да съм втори в събота и след това да завърша трети беше страхотно.„Това е доказателство, че никога не трябва да се отказвате от мечтите си. Ако вярвате в една мечта вие трябва да я следвате и да игнорирате хората, които ви казват, че е невъзможна“, каза Фурмо.

Той също така разясни, че този подиум няма да се отрази на неговия подход към следващите ралита, в които той няма да се пренавива. Заради позицията си в генералното класиране французинът ще бъде трети по отсечките в началото на рали „Сафари“ идния месец, което почти сигурно ще го лиши от шанса да повтори класирането си от изминалия уикенд.

„Аз съм спокоен човек, така че не искам да си мисля, че нещата са окей и сега подиумите ще идват един след друг. Вече имам един, но трябва да продължа да се развивам в следващите ралита“, заяви Фурмо.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти