Три от три за Тодор Тодоров

Тодор Тодоров (Академик-София) завърши участието си на Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени в зала с три титли от три дисциплини. След като си гарантира златните отличия на 200 и 400 метра, Тодоров помогна на отбора си за първото място и в щафетното бягане на 4 по 400 м. Академик-София извоюва златото с резултат от 3:23.54 минути, като Тодоров бяга на последен пост. Останалите трима от шампионския отбор са Веселин Живков, Мартин Живков и Константин Ташев.

Отборът на СКЛА Хермес 2022 в състав Христо Панев, Алекс Василев, Николай Първанов и Боримир Спасов спечели втората серия с 3:28.30 мин, като този резултат отреди сребърните отличия в щафетната надпревара. Съставът на ЦСКА-София взе бронзовите медали с 3:31.63 мин.

При жените на 4 по 400 м убедително се наложиха състезателките на Локомотив-Русе (Яница Станчева, Виктория Георгиева, Андреа Савова и Златка Райчева) с 3:56.68 мин. Със сребърните медали се окичиха атлетките на Супер спорт-Варна (Никол Андонова, Виктория Чанкова, Вероник Жекова и Божидара Гатева) - 3:59.38 мин.

Бронзовите медали отидоха в ръцете на Атлетик-София (Кристен Радуканова, Силви Иванова, Елизавета Шевченко и Йоана Цончева) с 4:00.39 мин.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти