Кацута подари рали „Швеция” на Лапи?

Японският пилот на Тойота Такамото Кацута улесни максимално съперника си за първото място в рали „Швеция” Есапека Лапи (Хюндай). Двамата водеха оспорвана битка за първото място през целия вчерашен ден на втория кръг от Световния рали шампионат, като след последната скоростна отсечка в петък Лапи имаше аванс от 3,2 секунди.

Днес, в първия съботен етап Кацута намали разликата на 0,9 секунди, но катастрофира в следващия – първото минаване на класиката „Сарсолиден” – една от най-бързите отсечки в целия календар на WRC.

Лапи поведе пред Кацута в рали "Швеция" след много драматичен ден, Солберг е трети с кола от WRC2

Така закачи със задната лява част на колата си снежна преспа на излизането от бърз завой, тя го дръпна извън пътя и той се удари и с предната част в снега, като половината му кола потъна в преспите, високи около един метър.

След грешката на Кацута, Лапи остана на върха на класирането с аванс от над минута и половина пред Адриен Фурмо (М-Спорт), който пък има аванс от над 11 секунди пред Елфин Еванс (Тойота).

Рованпера поведе атаката на Тойота на старта на рали "Швеция"

До края на деня, в който ще се раздават точките за класирането в рали „Швеция” има още 5 скоростни отсечки, а утре се карат още три етапа за отделното неделно точкуване и разпределението на бонус точките от пауърстейджа.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти