Рафаел Надал реши да не рискува и отказа участие в Доха

Рафаел Надал няма да се завърне на корта в Доха. Бившият №1 в света се оттегли от участие в предстоящия ATP 250 турнир в столицата на Катар. След като вчера испанският тенисист заяви, че през последните седмици чувства известен дискомфорт и не е сигурен за Доха, днес стана ясно и окончателното му решение за надпреварата.

"Много ми се искаше да играя в Доха, където организаторите и феновете винаги са ми предоставяли огромна подкрепа. За съжаление, не съм готов да се състезавам отново и няма да мога да играя в Доха, където записах незабравима победа през 2014 година. Ще се съсредоточа изцяло върху възстановяването си, за да бъда на линия за демонстративния мач в Лас Вегас, както и за невероятния турнир в Индиън Уелс”, написа Надал в Twitter.

Испанецът пропусна по-голямата част от миналия сезон заради контузия на бедрото, получена на Australian Open 2023, но в началото на тази година се завърна на корта и участва на турнира в Бризбън, където достигна до четвъртфиналите след победи над Доминик Тийм и Джейсън Къблър. В мача срещу Джордан Томпсън обаче Рафа получи малко мускулно разкъсване, което впоследствие го принуди да се оттегли от първия турнир от Големия шлем за сезона.

Рафа Надал е аут от Australian Open
Надал: Вече не съм сигурен в абсолютно нищо

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти