Алонсо: Хамилтън във Ферари? Миналата година имаше друга мечта

Звездата на Астън Мартин Фернандо Алонсо коментира трансфера на 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън във Ферари, който ще стане факт на 1 януари 2025 година. И испанецът звучеше така сякаш двамата отново са съотборници в Макларън и напрежението между тях расте.

Алонсо изкара пет години във Ферари, но така и не успя да спечели третата си световна титла във Формула 1, а последният световен шампион на Скудерията остава Кими Райконен с титлата си от 2007.

Договорът на Хамилтън не му позволява да взима хора със себе си във Ферари

Фернандо положи сериозни усилия да не бъде подведен от въпросите, свързани с това че Хамилтън обясни, че да кара за Ферари е била детската му мечта, но накрая сякаш не се сдържа.

Албон: Трябваше да се ощипя след като чух за Хамилтън и Ферари

“Преди 12 месеца мечтата му беше друга, нали? Или преди 2 месеца. Защото тогава мечтата му беше друга - обясни Алонсо. - Но няма какво да коментирам по тази тема, надявам се, че ще се наслади на преживяването. Това е много специален отбор, на по-специално е, когато побеждаваш с Ферари. Може би с Люис битката за титлата ще стане по-оспорвана, тъй като Ферари разполагат със силен автомобил. В края на миналата година, когато Ред Бул разполагаше с доминиращ болид, Ферари бяха много близки до техните времена и да са по-бързи от тях в квалификациите.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти