Повреда в двигателя лиши Алекс Лазарус от шанс за победа в Кремона

Повреда в двигателя лиши българският картинг пилот Алекс Лазарус от шанс за се бори за победата във втория кръг от сезона в WSK Super Master Series в Кремона. Алекс се състезава в клас Мини за пилоти до 10 години и беше сред най-бързите на техничното трасе през уикенда.

Алекс започна с четвърто време в квалификацията, след това в трите хийта в събота беше постоянно в топ 3 на класирането – две трети и едно второ място и за префинала се класира втори, съответно старт от първа редица.

Алекс Лазарус стигна до топ 20 в Лонато

Но в загряващата обиколка на префинала двигателят на Алекс дефектира и той не успя да стартира в състезанието. Това го прати на доста по-задната 14-а позиция на финала, в който той си беше осигурил участие. Там Лазарус се бори до самия край и с поредица атаки успя да си пробие от 14-о място на старта до 7-ата позиция на финиша. През целия уикенд пилотите в Кремона се състезаваха на дъжд и мокра писта или на изсъхващо трасе, където Лазарус демонстрира отлична адаптация.

Алекс Лазарус демонстрира скорост на старта на сезона

„През целия уикенд Алекс беше в топ 5 на класирането и беше част от битката за местата на подиума и може би за първата му победа в WSK – заяви за Sportal.bg бащата на пилота Джо Лазарус. – Този уикенд се оказа труден урок за нас, но вече знаем, че можем да сме много бързи на мокро и в смесени условия на всички писти, включително и на техничното трасе в Кремона.”

Любо Руйков е готов да се върне в състезанията

„Много силно представяне на Алекс, като се има предвид какво беше темпото му на мокро преди три месеца и това е доказателство колко бързо прогресира той”, допълни Станислав Каваримов, който е треньор на младия пилот.

Никола Цолов стартира тестовете с 10-о време

Снимки: PureSpeed Racing

Още от Моторни спортове

Виж всички