Пламена Миткова трета в Дюселдорф, олимпийската шампионка Михамбо с "нула"

Атлетка №1 на България за последните две години Пламена Миткова записа поредния си международен турнир от началото на сезона. 19-годишната пловдивчанка, която от началото на годината постигна личен рекорд в зала от 6.61 метра, завърши трета на ISTAF в Дюселдорф с постижение от 6.47 м. Възпитаничката на Ивайло Русенов постигна най-силния си резултат в последния си шести опит. Преди това нейният най-силен резултат беше 6.32 м. В другите си три успешни опита днес Миткова регистрира 6.01 м, 6.08 м и 6.11 м.

Победата в сектора за скок на дължина при жените днес заслужи представителката на домакините Микаеле Асани с 6.64 м, а след нея се нареди нейната сънародничка Ракел Лаула Мюлер с 6.52 м.

Олимпийската, световна и европейска шампионка Малайка Михамбо, която вчера стана на 29 и днес беше изненадана с подарък от домакините на състезанието, не успя да запише успешен опит днес, но получи многобройните аплодисменти на публиката по трибуните.

В овчарския скок при мъжете победата заслужи многократният световен и европейски медалист в зала и на открито Пьотр Лисек (Полша) с 5.75 метра. Двукратният световен шампион на открито Сам Кендрикс (САЩ) постигна същия резултат, но остана втори заради повече грешни опити на 5.65 м. Представителят на домакините Олег Зерникел зае третата позиция с 5.65 м.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти