Фурлани подобри европейския рекорд в скока на дължина в зала при юношите под 20 г.

Матиа Фурлани започна впечатляващо сезона в зала. Италианeцът спечели турнир от Световния атлетически тур в зала с “бронзов етикет” в Стокхолм вчера. Той постигна 8.08 метра за първото място в скока на дължина, а резултатът му е нов европейски рекорд в зала за юноши под 20 години. 18-годишният Фурлани излезе и на трето място в италианската ранглиста за всички времена при мъжете след Андрю Хау (8.30) и Джовани Еванжелисти (8.26). Фурлани изпревари Марсел Джейкъбс, който има 8.07 м.

“Каква бомба! Забавлявах се много, беше отлично състезание за последователността на скоковете и за осъзнатостта, която постигнах“, каза Фурлани за FIDAL.

Фурлани е действащ европейски шампион за юноши под 18 и под 20 години и този европейски рекорд при юношите под 20 г. е най-новото му постижение на континентално ниво.

“Току-що вдигнах телефона и той избухна от съобщения, ще трябва да отговоря на всички! Имам чувството, че съм пораснал психически в сравнение с предишни години. Поставихме тази първа част от сезона с цел Глазгоу, като внимателно управляваме ангажиментите си, без да правим твърде много състезания, но мислим как да стигнем до Световното първенство по лека атлетика на закрито в най-добра форма“, добави той. 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти