Беарман ще кара в шест тренировки, ще бъде резерва и на Хаас

След като миналата седмица Оли Беармен бе обявен като резервен пилот на Ферари за сезон 2024 във Формула 1, днес британецът бе потвърден като резерва и за тима на Хаас. В американския екип той ще поделя тази роля с Пиетро Фитипалди, който обаче няма да присъства на всички състезания, тъй като ще участва в Индикар.

Оли Беарман ще бъде резервен пилот на Ферари през 2024 година

Хаас също така потвърди, че Беарман ще вземе участие в общо шест петъчни тренировки в хода на новия сезон. Британецът ще бъде зад волана на VF-24 за първите 60 минути за подготовка в Емилия-Романя, Испания, Великобритания, Унгария, Мексико Сити и Абу Даби.

През 2023 Беарман кара в две петъчни тренировки с Хаас, в Мексико Сити и Абу Даби. Освен в тях той се включи и в теста за млади пилоти, който се проведе на „Яс Марина“ непосредствено след края на сезона. И в трите си участия Беарман остави много добро впечатление и дори е спряган за кандидат за титулярно място в Хаас догодина. През 2024 основната програма на Беарман ще бъде във Формула 2, където се очаква той да се бори за титлата във втория си сезон в шампионата. 

За Фитипалди това ще бъде шестият сезон в структурата на Хаас. Бразилецът има два старта във Формула 1, дошли в края на 2020 година, когато той замени Ромен Грожан за финалните два кръга след зверската катастрофа на французина на старта на Гран При на Бахрейн.

„Радвам се, че Оли и Пиетро ще бъдат нашите резервни пилоти. Оливър свърши страхотна работа миналия сезон, справи се отлично с работата си в двете тренировки и на теста. През 2024 ще му дадем повече шансове да кара в петъчни тренировки, тъй като тестовете са много ограничени и е важно да се дава шанс на младите. За нас това ще е шанс да проследим правилно прогреса му, а за него ще е възможност да прекара повече време в кола от Формула 1.„Присъствието на Пиетро за шести сезон при нас е важно, защото така ще имаме една продължителност. През годините той е допринесъл много за нашата програма на и извън пистата. Вълнуваме се, че той ще има пълна програма в Индикар, която ще му позволи да прави това, което обича – да се състезава. Той също така ще бъде на наше разположение, като част от семейството на Хаас“, обясни ръководителят на тима Аяо Комацу.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти