Спортният директор на Уест Хам е сред фаворитите за поста в Ливърпул

Спортният директор на Уест Хам Тим Щайдтен е един от фаворитите за същата позиция в Ливърпул, твърди "Дейли Мейл". Йорг Шматке, който изпълняваше тази роля на "Анфийлд" в последните два трансферни прозорец, обяви, че напуска в същия ден, в който и Юрген Клоп разкри, че след края на сезона си тръгва. Това означава, че собствениците на Ливърпул трябва да търсят най-подходящите фигури за две от най-важните позиция в един в клуб. Вчера стана ясно, че те са потърсили бившия спортен директор на клуба Майкъл Едуардс, който обаче е отказал да се завърне на "Анфийлд". Фаворитът сега е Щайдтен, който работи в Уест Хам от юли миналата година, а преди това е бил във Вердер (Бремен) и Байер (Леверкузен).

Ливърпул се опитва да върне Майкъл Едуардс, но за момента не успява

Изданието твърди, че веднага след затварянето на зимния трансферен прозорец от Ливърпул ще проведат и официални разговори с Уест Хам.

44-годишният Щайдтен има много добра репутация, като негова е заслугата за това играчи като Кевин Де Бройне и Серж Гнабри да се озоват преди години във Вердер. Твърди се, че той има голяма заслуга и за това в момента треньор на Байер да бъде Чаби Алонсо, който пък е голямата цел на Ливърпул за мениджърския пост след напускането на Клоп.

Техническият директор на Борнемут Ричард Хюз също е сред спряганите с Ливърпул.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти