Кипчоге ще има сериозни съперници на маратона на Токио

Организаторите на Токийския маратон обявиха всички елитни състезатели и бившият световен рекордьор в маратона Елиуд Кипчоге със сигурност няма да има лесна задача в тази надпревара. Най-сериозният съперник на Кипчоге се очертава да е Винсънт Кипкембой.

На маратона в Берлин през 2023 г. четирикратният победител в Лондонския маратон беше забелязан да гледа назад по време на състезанието и коментаторите отбелязаха, че за първи път от много време Кипчоге е забелязан да изглежда притеснен.

Кипкембой тъкмо правеше своя дебют и успя да се пребори за второто място, но със сигурност ще притесни Кипчоге и в Токио.

Друг атлет, който може да създаде проблеми на кениеца, е Тимъти Киплагат. Шампионът от Чикагския маратон през 2022 г. Бенсън Кипруто също ще се противопостави на Кипчоге, след като доказа своята сила на миналогодишния Бостънски маратон, където завърши трети. В това състезание Кипчоге се нареди шести и отбеляза, че има проблем с левия си крак.

Рекордьорът на Япония Сузуки ще бяга на маратона на Токио

Виктор Киплагат от Уганда също може да се намеси в борбата за предно класиране в Токио.

Междувременно Кипчоге ще се подготвя за Олимпийските игри в Париж, където възнамерява да бъде първият човек, спечелил титлата в маратона на три поредни олимпиади.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти