Спонсорите на Рейсинг Булс обясниха защо името на тима е толкова сложно

По-рано тази седмица вторият отбор на Ред Бул във Формула 1 обяви новото си име, с което ще се състезава през 2024 година. Известният до скоро като Алфа Таури отбор ще носи официалното име Visa Cash App RB Formula One Team.

Това ново име е резултат от спонсорския договор, който тимът подписа с компанията за банкови карти Visa. Тя стана третата голяма американска компания, която стартира работа с Ред Бул в последните години след Oracle и Hard Rock International, които спонсорират основния тим на „биковете“.

Официално: Алфа Таури си смени името

А главният вицепрезидент по спонсорските въпроси във Visa Андреа Феърчайлд обясни защо новото име на втория отбор на Ред Бул е толкова сложно.

„Най-лесният начин да го обясним е, че ние имахме възможност, както и с всички други наши глобални клиенти, най-вече с Cash App в САЩ, при именуването с Ред Бул. Сложно е за произношение, но това беше начин да представим един от ключовите ни клиенти. Нямаше как да го направим по-късо, след като събрахме тези две неща заедно“, каза Феърчайлд в интервю за Associated Press.

Тя също така добави, че феновете ще имат пълната свобода да решат как точно да наричат отбор. В официалния списък с участниците във Формула 1 за сезон 2024 компанията собственик на отбора е регистрирана с името Рейсинг Булс.

„Феновете ще решат как да наричат отбора. Това е официалното ни име, което сме регистрирали. Ние определено изкарваме на показ всички брандове, които са замесени в това сложно уравнение, но аз ще слушам обратната връзка и определено ще има интересни и забавни вариации от феновете“, заяви Феърчайлд.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти