Потвърдено: Шарл Леклер остава във Ферари

Отборът на Ферари официално обяви, че Шарл Леклер ще остане в тима и след края на предстоящия сезон 2024 във Формула 1. Новото споразумение на монегаска е многогодишно, но не се споменава каква точно е неговата продължителност.

Леклер се присъедини към Ферари в началото на 2019 година. Тогава той стана първия и за сега единствен възпитаник на Академията за млади пилоти на Скудерията, който достига до отбора на „черните кончета“. В първата си година в Маранело той постигне две победи, включително с домашната за тима Гран При на Италия пред тифозите на „Монца“.

Последваха две трудни години през 2020 и 2021 преди Леклер и Ферари да започнат много силно новата граундефект ера. В началото на 2022 година монегсакът спечели две от първите три състезания за година, но последвалите грешки (пилотски и отборни) плюс слабата надеждност на Ферари му костваха шанса да се бори за първата си титла.

Тези трудни години обаче изглежда по никакъв начин не са повлияли на любовта на Леклер към Ферари и това е причината той да удължи контракта си с тима от Маранело. Все още не е ясно дали същото ще стори и неговият съотборник Карлос Сайнц, чийто настоящ договор изтича в края на годината.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти