Сито Понс критикува Маркес за раздялата с Хонда

Бившият пилот и собственик на отбор в MotoGP Алфонсо Сито Понс се оказа един от малкото, които не приемат добре решението на Марк Маркес да напусне Хонда след десет години с японския производител. Маркес подписа за една година с Грезини и ще се състезава с Дукати през предстоящия сезон. Пилотът вече обясни, че му е било много трудно да вземе това решение, но то е било мотивирано от желанието му да се състезава с по-конкурентен мотоциклет и да се бори за по-предни позиции.

“Разбирам това, което направи Маркес - обясни Понс. - Може би Марк е имал причина да се раздели с Хонда, ясно е, че там нещата не вървяха. Но аз на негово място не бих постъпил така. За мен лоялността е много важна. Марк кара от много време за Хонда и спечели много успехи с японския тим. И сега решава да напусне защото моторът им не е добър.”

Маркес: В Хонда всички се целеха в мен, сега аз ще се целя в Пеко и Хорхе

Понс, който остава популярна фигура в света на мотоциклетните състезания, допълни, че вината за слабите резултати в последните години не би трябвало да се търси само при Хонда.

Собственикът на Прамак: Мартин може да отиде в Хонда

“Съжалявам, че го казвам, но не може само едната страна да носи цялата вина - заяви Понс. - Винаги и другият носи някаква част от отговорността. Ако не можеш да караш, защото си контузен, то това се отразява на целия проект.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти