Пламена Миткова с победа и рекорд в Люксембург

Атлетка №1 на България за 2023 година Пламена Миткова спечели турнира от Световния атлетически тур с “бронзов етикет” в Люксембург. 19-годишната възпитаничка на Ивайло Русенов се наложи в сектора за скок дължина с личен рекорд в зала от 6.40 метра. Пловдивчанката постигна този резултат в своя втори опит, а в другите си два успешни се приземи на 6.39 м и 5.98 м. До днес личният рекорд на Миткова в зала беше 6.35 м от миналата година.

Второто място тази вечер зае французойката Хилари Кпатча с 6.37 м, а трета се нареди представителката на Египет Есраа Овис с 6.33 м.

Това беше втори личен рекорд за Пламена Миткова във втория и старт за сезона. В началото на януари тя спечели спринта на 60 метра на международния атлетически турнир “Академик” със 7.43 сек. Така тя вече има покрити нормативи в двете дисциплини за Балканиадата в Истанбул на 10 февруари.

Нормативът за участие на Световното първенство в зала в Глазгоу е 6.89 м, този за Европейското в Рим през юни 6.70 м, а за Олимпийските игри в Париж 6.86 м.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти