Симоне Реста отива в Алфа Таури?

Бившият технически директор на Хаас Симоне Реста, който напусна тима в края н 2023, най-вероятно ще остане във Формула 1, но няма да се върне във Ферари. В Италия се появиха информации, че роденият в Имола Реста не влиза в плановете на Фредрик Васьор, който не иска да променя баланса на силите в техническия департамент и единственото, което може да предложи Скудерията на бившия си кадър е място в GT програмата.

Тук обаче на сцената излиза новият шеф на Алфа Таури Лоран Мекис, с когото Реста имат общо минало в Маранело и се смята, че той вече е направил предложение на Реста. Според различни източници, Мекис е останал впечатлен от опитите на Реста през сезона да се пребори със слабите страни на VF-23 – основно износването на гумите в състезателен режим – проблем, който всъщност идва от Ферари заради многото компоненти, които Хаас получава от Скудерията.

От Алфа Таури разкриха по грешка новото име на тима

От друга страна, все по-често се чува, че пакетът подобрения, които Хаас използва в Остин и които зрелищно се провалиха, всъщност представляват ранна версия на това, с което ще разполага новият автомобил на тима за сезон 2024. Ако грешките и проблемите, свързани с тях са изчистени, то Хаас има шанс за крачка напред, ако не – пак ще остане на опашката.

Прогноза: Хаас може да продаде тима си на Андрети

Но пък с оглед на готовите компоненти, които ще ползва от Ред Бул Алфа Таури, то опитът на Реста в това отношение ще е много ценен, а и той ще доведе във Фаенца и дясната си ръка от Хаас – Матео Пирачини, който също напусна.

Симоне Реста се връща във Ферари

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти