Британският спринтьор Зарнел Хюз иска медали от Европейското и Олимпиадата

Зарнел Хюз отхвърли всякакви страхове относно посоката на леката атлетика на Обединеното кралство само седем месеца преди Олимпиадата. Британският спринтьор, който спечели бронз на 100 метра от Световното първенство миналата година, вярва, че ръководството няма друг избор, освен да продължи битката.

Внезапното напускане на техническия директор Стивън Магуайър през октомври – след рекорден брой медали от 10 на Световното първенство – беше последвано от обявяването на загуба от £3,7 милиона през декември.

Но Хюз, който тренира в базата си в Ямайка, остава фокусиран върху собствената си работа преди Игрите в Париж.

“Те трябва да се оправят, защото им предстоят големи първенства“, каза той.

“Надявам се, че всичко ще бъде изгладено до настъпването на първенствата и всичко ще върви гладко, така че спортистите да бъдат в най-добрата си психическа позиция, за да дадем най-доброто си представяне.

Надявам се да си оправят нещата. Виждам го, чета го, но държа главата си наведена и продължавам да се движа.

Наистина ме изненада (напускането на Магуайър). Тъкмо бяхме излезли от Будапеща и малко след това се случи. “Добре, какво стана там?“ Никой нищо не ми каза.

Почти съм сигурен, че са наясно, че това няма много общо с мен. Не е като да пиша чековете или нещо подобно”, добави Хюз.

28-годишният спринтьор е съсредоточен върху тазгодишния сезон на открито, след като избра да пропусне състезанията в зала, включително Световното първенство на закрито в Глазгоу през март.

Миналата година той спечели първия си индивидуален световен медал, като завърши трети на 100 метра в Будапеща, като подобри британските рекорди на 100 и 200 метра.

Хюз пробяга 9.83 секунди в Ню Йорк през юни, подобрявайки 30-годишния рекорд на Линфорд Кристи на 100 метра, преди да пробяга 19.73 секунди на 200 метра в Лондон няколко седмици по-късно.

Хюз е записал 9.83 секунди в дневника си, преди да изтече времето и вече е посочил целите си за тази година.

“Записах времето си и това, което искам да постигна. Дори казах, че искам отново да подобря британския рекорд. Искам да спечеля медал на Европейско първенство и Олимпиадата и искам да стигна до финала на Диамантената лига и да видя какво мога да направя.

Плановете са записани много преди новогодишните обещания. Записах ги през първата седмица от обучението”, сподели още Хюз.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти