От Алфа Таури разкриха по грешка новото име на тима

Заради грешна публикация в Инстаграм феновете на Формула 1 може би научиха как ще е новото име на втория отбор на Ред Бул – Алфа Таури. Постът в социалната мрежа беше бързо изтрит, но вече се завъртя из интернет пространството.

Вече се знаеше, че компанията за дрехи на Ред Бул Алфа Таури няма да е основен спонсор на отбора от Фаенца, а сега се очаква това да е Visa. Така най-вероятно ще е и името на отбора – VisaCashAppRB – наименование, което едва ли ще се хареса на феновете.

Бърни: Верстапен щеше да спечели с Макларън, Ферари или Мерцедес

Интересното е, че грешката, поради което името се появи на бял свят се оказа обикновено недоразумение. Първоначално в Алфа Таури са решили новото име да бъде публикувано снощи през нощта, след това обаче плановете са променили, но датата и часът за публикуване останали същите.

Шумахер: Пилотите на Ферари правят глупави грешки

Това не е някакво изключение в света на Формула 1 – миналата година Заубер, тогава Алфа Ромео, показа новите цветове на колата и спонсорите още в първите минути на презентацията.

Кой е бил против връщането на Рикардо в Алфа Таури?

Засега тимът остава Алфа Таури, а абревиатурата в края на новото име RB също е интересна. Такава е абревиатурата на Red Bull, но най-вероятно във версията на Алфа Таури това ще означава Racing Bulls, както се спекулира от месеци насам.

Ред Бул обяви дата на премиерата на новия си болид

Най-вероятно официално новото име на тима ще бъде оповестено през следващата седмица.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти