Бърни: Верстапен щеше да спечели с Макларън, Ферари или Мерцедес

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун направи интересно изказване относно разпределението на силите в световния шампионат след третата поредна световна титла на Макс Верстапен, постигната с рекордните 19 победи в 22 състезания.

Екълстоун похвали работата на Ред Бул и изрази увереност, че Макс е щял да спечели световната титла дори и да се състезава с автомобил на друг отбор, въпреки че Мерцедес, Ферари и Макларън останаха по-назад през сезон 2023.

Ще се бори ли Перес с Верстапен този сезон?

“В Ред Бул издържаха доминацията на Мерцедес, оправяха един по един слабите си елементи, развиха най-добрия екип, най-добрия дизайн на колите, най-добрия автомобил и най-добрия пилот - заяви Екълстоун пред вестник Bild. - Кристиан Хорнър е свършил отлична работа. В момента Макс е образец във всяко едно отношение. Може да го сложите в Макларън, може би дори във Ферари или Мерцедес и той пак щеше да спечели.”

Макс: Моят личен живот си е моя работа

Мерцедес записа първия си сезон без победа от 2021 насам и Бърни не пропусна да отбележи това.

Бърни Екълстоун критикува Щайнер и Хаас

“Хамилтън се провали, а Ръсел не беше толкова добър, колкото смяташе - допълни Екълстоун, който в последните години отново си има проблеми със съдебната власт и закона във Великобритания. - Но въпреки това не трябваше да изостават толкова много.”

Добри новини за Ферари: новата кола ще е по-лека

Накрая Бърни похвали и Оскар Пиастри, като каза, че 22-годишният австралиец “го е впечатлил най-много” и му предрече, че ще стане световен шампион.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти