Японска олимпийска надежда ще пропусне маратона на Токио, за да бяга в Бостън

Японската олимпийска надежда в маратона за Париж Сугуру Осако ще пропусне маратона на Токио на 3 март, за да участва в класическата дистанция в Бостън през април. Осако, който беше шести на Олимпиадата в Токио през 2021 г., в момента е в позиция да вземе третото и последно място в японския мъжки отбор в маратона за Париж по силата на третото си място от националния шампионат по маратон през октомври.

Друг японски атлет трябва да бяга по-бързо от 2:05:50 часа или по-бързо, времето, определено от Японската асоциация на лекоатлетическите федерации, или на маратона в Осака през февруари, или на маратона в Токио, за да изпревари Осако в класирането на олимпийските квалификации.

“Колкото по-голям шум се вдига около мен, толкова по-малко ентусиазъм изпитвам. Състезанието, което наистина чувствах, че искам да бягам, беше Бостънският маратон. Разбира се, Олимпиадата е важна, но не мисля, че е необходимо да се вманиачаваме толкова много по Игрите, колкото правят някои хора“, сподели 32-годишният атлет от Токио.

Другите двама японски състезатели в маратона при мъжете, които към момента са си осигурили участие в Париж, са Наоки Кояма и Акира Акасаки.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти