Още атлетически звезди потвърдиха участие на турнира в Острава

Организаторите на турнира от Световния атлетически тур със “златен етикет” в Острава обявиха още няколко големи имена, които ще се включат в надпреварата на 30 януари. Сред участниците ще бъде двукратният световен шампион в тласкането на гюле в зала Том Уолш. Световният шампион и на открито от 2017, който държи рекорда на Океания с 22.90 м, ще срещне в сектора четирима мъже, които са печелили континентални титли - европейския шампион Филип Михалевич, континенталния първенец в зала от 2021 Томаш Станек, европейския шампион на открито от 2018 Михал Харатик и континенталния златен медалист в зала от 2017 г. Конрад Буковиецки.

Две европейски златни медалистки ще видим и в бягането на 60 метра с препятствия при жените. Там ще участват европейската шампионка на открито Пиа Скржиовска и континенталната златна медалистка в зала Реета Хурске, както и бронзовата световна медалистка Надин Висер.

Трикратният световен шампион на 400 метра в зала Павел Маслак ще премери сили с рекордьора на Унгария в дисциплината Атила Молнар.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти