Албон сменя Сайнц във Ферари за 2025?

Възможно ли е сезон 2024 във Формула 1 да се окаже последният за Карлос Сайнц във Ферари? Договорът на испанеца със Скудерията изтича в края на тази година, като преговорите засега не вървят особено успешно, смята се, че тимът предлага контракт за един сезон, а пилотът иска за два.

Вече се появиха спекулации, като част от тях тръгнаха от Лорънс Барето, според които звездата на Уилямс Алекс Албон е сред фаворитите за мястото на испанеца.

Алекс Албон се опитва да се измъкне от договора си с Уилямс?

Интересното е, че във Ферари имат по-голям шанс да приключат успешно преговорите за новия договор на Шарл Леклер, който се очаква да е поне за няколко сезона и ще нареди пилота сред най-скъпоплатените във Формула 1. Леклер вече опроверга слуховете, че е подписал за още 5 години, но едва ли има някой, който да смята, че Шарл и Ферари ще се разделят.

Фелипе Маса: Леклер е малко по-добър от Сайнц

Отново се появи информация, че Ферари държи да приключи преговорите с Леклер и тогава да концентрира повече усилия в преговорите със Сайнц, но това се тиражира от началото на преговорите.

Макларън си върна спонсор от Ферари при бирената въртележка във Формула 1

Ако Фредерик Васьор и Сайнц не се разберат, предположенията са, че Албон, който е високо ценен в Маранело, има огромен шанс да кара за италианците. Вече стана ясно, че Албон се опитва да предоговори условията на договора си с Уилямс и да вкара клауза, според която да може да прекрати предсрочно договора си ако получи оферта от друг отбор. Това ще постави Джеймс Ваулс в неизгодна позиция, но истината е, че в момента Албон и моторите Мерцедес са най-големите активи на Уилямс и тимът е далеч от преобразяването си, за да се бори за по-предни позиции.

Сайнц има план как да победи Леклер
Ферари си набеляза заместник на Сайнц

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти