Сайнц: Битката за първото място в „Дакар” не е свършила

Карлос Сайнц успя да увеличи аванса си пред Себастиен Льоб на върха на класирането в рали „Дакар”, но трикратният победител в надпреварата е уверен, че борбата е далеч от края си.

Днес Льоб загуби почти 6 минути спрямо Сайнц и вече изостава на почти 25 минути от него, като до края на състезанието остават 4 етапа.

Победа за Екстрьом в осмия етап, Сайнц води с близо 25 минути пред Льоб

„Не знам точно колко минути е загубил днес Льоб, но това е „Дакар” – коментира Сайнц. – В някои дни състезанието се развива в наша полза, в други – в негова. Днес етапът беше от две съвсем различни половини. Първата беше с много пясък, с дюни и там Льоб беше много бърз. Втората половина беше съвсем различна, с много камъни и спускания. Ние нямахме проблеми с навигацията, не сме пукали гуми, а навигаторът ми Лукас Крус свърши добра работа. Доволни сме от етапа, тъй като дръпнахме малко по-напред, а до края остава един ден по-малко.”

Мотоциклетист почина седмица след падането си на рали "Дакар"
Рики Брабек: Утре ще е труден ден

Сайнц коментира и развитието на битката с Льоб за победата в генералното класиране.

Бенавидес спечели осмия етап, Брабек увеличи аванса си на върха на рали "Дакар"

„До края остават четири дни, като три от тях са много дълги, а последните три са с много каменисти участъци – допълни Матадора. – Там ще има сериозни разлики. Всеки ден всичко може да се промени. Тепърва ще определим каква ще е стратегията на Ауди за последните етапи, но ще е добре да има една кола зад нас.”

Карлос Сайнц може да се върне в М-Спорт

Днес Льоб изостана заради проблеми с навигацията и това позволи на Сайнц да се откъсне по-напред.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти