Фелипе Маса: Леклер е малко по-добър от Сайнц

Бившият пилот на Ферари Фелипе Маса отново коментира настоящите звезди на Скудерията и мнението му, че не те са проблемът на тима не се е променило, но бразилецът има и интересен поглед върху разпределението на силите в Маранело.

“Според мен, Леклер има малко предимство пред Сайнц - обясни Маса. - Шарл направи някои невероятни състезания през 2023 година и особено през втората половина на сезона беше много силен. Той е майстор на квалификациите и винаги знае как да извади на бял свят всичко, на което е способна колата му в рамките на една обиколка. Разбира се, той също прави грешки, но когато си под огромно напрежение и имаш твърде малко шансове за победа, то тогава грешките се случват по-лесно.”

Макларън си върна спонсор от Ферари при бирената въртележка във Формула 1

Маса обаче акцентира и на друго, което е добра новина за Фредерик Васьор.

Фелипе Маса все пак се появи на пистата в Бразилия

“Ферари разполага с двама много добри пилоти, които работят добре заедно - допълни бразилецът. - Трябва им конкурентен автомобил, за да са на нивото да се борят за титлата.”

Симоне Реста се връща във Ферари

Маса коментира и представянето на трикратния световен шампион Макс Верстапен, като тук обяснението е по-лесно.

Макс каза на кой футболен отбор е фен

“Верстапен винаги стартира отпред, не се бори в колоната и кара перфектно, така че на него винаги му е по-лесно - беше категоричен Фелипе. - Ако Шарл разполага с бърз и надежден автомобил, то той може да е достатъчно постоянен, за да се бори с Макс за титлата.”

Тото Волф удължи договора си с Мерцедес и ще продължи да ръководи отбора

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти