Тото Волф удължи договора си с Мерцедес и ще продължи да ръководи отбора

Тото Волф е подписал нов договор и ще продължи да ръководи отбора на Мерцедес в близките години, информира racingnews365.com.

Новият контракт на австриеца, който притежава и 33% от отбора, ще бъде за три години. Волф е ръководителят на отбор във Формула 1 с втория най-дълъг стаж в момента. Единствено Кристиан Хорнър е с по-дълъг стаж от него, тъй като е начело на Ред Бул от 2005 година. Волф пък ръководи Мерцедес от 2013 година насам.

Именно под ръководството на австриеца тимът от Бракли изживя своя най-силен период във Формула 1. Между 2014 и 2021 Мерцедес спечели седем пилотски и осем конструкторски титли. Доминацията на германския тим обаче беше прекъсната в началото на 2022 година, когато бяха въведени новите граундефект правила, с които дизайнерите на отбора не се справиха по най-добрия възможен начин.

Еди Ървайн: Ерата на Хамилтън и Мерцедес приключи

За последните два сезона Мерцедес има спечелена само една единствена победа, дело на Джордж Ръсел в Бразилия през 2022. В същото време Хамилтън не е печелил от декември 2021, когато триумфира в Саудитска Арабия. Ръсел и Хамилтън ще си партнират поне до края на 2025 година, след като през лятото подписаха нови договори с Мерцедес.

Мерцедес обяви кога ще представи W15

„Черните стрели“ ще покажат колата си за сезон 2024 на 14 февруари на пистата „Силвърстоун“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти