Защо Ферари ще наема по-трудно служители извън Италия

От 1 януари тази година в Италия спря действието на закона Decreto Crescita, който облекчаваше сериозно данъчното бреме на чужденците, дошли да работят и живеят в Италия от средата на 2019 година насам. Досега от този закон се възползваха основно чуждестранните футболисти в Серия А, които не плащаха данък върху половината си доходи. Този закон беше отменен, след анализ на италианското правителство показа, че не е успял да постигне целите си – да осигури приток на качествени и изтъкнати специалисти в Италия.

Освен футболните клубове, другият голям губещ се оказва Ферари. Скудерията и особено Джестионе Спортива се възползваха отлично от разпоредбите му, като някои от служителите в Маранело не плащаха данък върху 70 до 90% от доходите си. Това беше много силно оръжие на Ферари в битката срещу британските компании и другите отбори във Формула 1 при привличането на инженери. И едно от малкото, тъй като много инженери са отказвали на Черните кончета, тъй като преместването им в Италия заедно с цялото семейство, ще промени из основи живота им.

Ще има промени в стратегическия отдел на Ферари

Въвеждането на тавана на бюджетите във Формула 1 се отрази отлично на отборите, но от друга страна това прави наемането на инженери и други специалисти все по-трудно. Според анкета в отборите, много специалисти са на мнение, че биха могли да изкарват повече пари извън моторните спортове, при това с много по-малко пътувания и далеч не толкова натоварено ежедневие. Но голяма част от тях също така признават, че ще останат в спорта просто защото са много запалени.

Ферари няма да променя екипажите си за Льо Ман за 2024 година

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти