Ферари няма да променя екипажите си за Льо Ман за 2024 година

Ферари официално потвърди, че няма да прави промени в екипажите на двете си основни коли, с които ще защитава победата си в „24-те часа на Льо Ман“ от миналата година.

В автомобила с №50, който спечели полпозишъна за легендарното състезание миналия юни ще продължат да си партнират Антонио Фуоко, Мигел Молина и Никлас Нилсен. Антонио Джовинаци, Алесандро Пиер Гуиди и Джеймс Каладо ще продължат да карат автомобила с №51, с който спечелиха в Льо Ман при завръщането на Ферари във водещата категория след 50-годишно отсъствие.

„Решението да запазим пилотски състави в двете ни коли за сезон 2024 доказва нашата отдаденост на продължителността. Заедно ние натрупахме опит, който ни помага в развитието на нашата кола. Надграждайки над тази основа ние чака сезон 2024 с оптимизъм и пълна вяра в нашите пилоти“, заяви Антонело Колета, ръководителят на програмата на Ферари в състезанията за издръжливост.

През тази година ще има и трети прототип 499Р, който ще участва в Световния шампионат за издръжливост (WEC) и Льо Ман. В нея ще си партнират Роберт Кубица, Ифей Йе и още един пилот, който ще бъде обявен на по-късен етап.

Ферари привлече китаец да партнира на Кубица в третия прототип 499P

Новият сезон в WEC стартира на 2 март с „1812 километра на Катар“. „24-те часа на Льо Ман“ са предвидени за 15 и 16 юни.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти