В Макларън имат двама пилоти, които са способни да се борят за титлата

Главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун заяви, че британският тим разполага с двама пилоти, които са способни да се борят за световната титла във Формула 1 в лицето на Ландо Норис и Оскар Пиастри.

Младият австралиец ще започне своя втори сезон във Формула 1, след като той замени сънародника си Дениъл Рикардо в края на 2022 година. Рикардо имаше договор и за 2023 година, но беше освободен предсрочно заради незадоволителното си представяне в сравнение с Норис. Тази промяна определено се оказа успешна за Макларън, тъй като през изминалия сезон Пиастри определено беше по-близо до Норис, отколкото беше Рикардо преди него.

Стела посочи върховия момент от дебютния сезон на Пиастри

След като се раздели с Макларън Рикардо се завърна в семейството на Ред Бул и прекара първата половина на 2023 година на резервната скамейка. В средата на сезона той получи шанса да се върне на титулярна позиция, заменяйки Ник де Врийс в Алфа Таури.

Бивш пилот обвини д-р Марко за провала на Де Врийс

„Радвам се, че Дениъл отново е във Формула 1. Винаги е било страхотно да се работи с него, винаги е бил добър приятел. В нито един момент това не беше развод, който да удовлетворяваше коя да е от страните. Радвам се, че той отново е на решетката. Често си разменяме съобщения, така че се радвам, че ние продължаваме да поддържаме връзка.„Разбира се радвам се и за Оскар, който се представи толкова добре. Ние имаме ясна визия за нашата пилотска двойка в близко бъдеще с 24-годишния опитен Норис и новака, който е на 22. Това е страхотна пилотска двойка, в която и двамата могат да се борят за титлата, което е и нашата цел. Мисля, че ние имаме двама пилоти, които са способни да се борят за титлата“, заяви Браун.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти