Никола Цолов: Горд съм, че прославям България по целия свят

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на девето място в класацията за най-добър млад спортист на България за 2023 година.

След награждаването Цолов, който се очаква в най-скоро време да бъде потвърден за втори сезон с екипа на АРТ във Формула 3 говори пред медиите и заяви, че се чувства горд от факта, че се състезава с българското знаме на каската и прославя България по целия свят. Той също така добави, че още преди днешната проява се е познавал с част от другите атлети, а след това говори и за своята подготовка за новия сезон.

„Много горд понеже карам из целия свят с българското знаме и прославям България по целия свят. Пожелавам много успехи на всичките спортисти през тази година.„Да, някои от тях ги познавам и следя, сега се запознах с останалите. Аз живея във Валенсия, така че тази година отидох да гледам Световното по художествена гимнастика. За мен този спорт е много красив и бих отишъл пак да гледам.„След седмица се прибирам в Испания и ще трябва да започна подготовка с отбора и Академията (на Алпин). В първата седмица на февруари ни е първият тест за годината в Бахрейн. Там е много топло и трябва да се подготвим добре физически.„Физически винаги съм бил добре и не съм имал проблеми, но все пак всяка година отивам все по-нагоре с категориите и става по-трудно от гледан точка опита. Все пак съм само на 17, а повечето във Формула 3 са на 20 и нагоре, но вярвам, че тази година нещата ще се случат по-добре“, каза Цолов след церемонията по награждаване на най-добрите млади спортисти на България за 2023 година.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти