Микелсен каза защо е избрал Хюндай пред М-Спорт за 2024 година

През 2024 година Андреас Микелсен ще се завърне във водещата категория на Световния рали шампионат (WRC), след като прекара последните три сезона в WRC2, където спечели титлите през 2021 и 2023.

Официално: Микелсен се връща в Хюндай

Норвежецът ще направи своето завръщане в Rally1 с тима на Хюндай, с който той се състезава между 2017 и 2019. Той ще кара с ограничена програма, поделяйки третия i20 Rally1 с Дани Сордо и Есапека Лапи и ще бъде използван за асфалтовите надпревари в Монте Карло, Хърватия, Централна Европа и Япония.

За Микелсен ограничената програма с Хюндай не е била единствената възможност той да се завърне в Rally1 категорията. В интервю за motorsport.com норвежецът разкри, че е имал предложение да кара с пълна програма за екипа на М-Спорт и обясни защо е предпочел Хюндай пред екипа на Малкълм Уилсън.

М-Спорт избра Фурмо и Мюнстер за сезон 2024

„Виждам повече бъдеще тук (в Хюндай). Мисля, че Хюндай наистина е в WRC, както трябва. Форд е наполовина вътре и знаем, че реално са Малкълм и неговият екип, те получават малко пари от Форд и е трудно да се каже какво ще е бъдещето там.„Можех да имам пълна програма с М-Спорт. Трябва да мислиш за възможностите си и да погледнеш в дългосрочен план. Когато видиш хора като Сирил (Абитебул) и ФХ (Демесьон), когото много добре познавам от Фолксваген, в Хюндай, аз им имам вяра на тях.„Така че не само за тази година Хюндай беше по-добрата опция за мен. Договорът ми е за една година, но се надявам да се представя добре и да има още. Мисля, че това ще е естествено.„Хубавото на Монте е, че не трябва да си на 100% с колата, за да запишеш добър резултат там, защото има толкова много допълнителни фактори. Радвам се, че ще стартирам в Монте, въпреки че ралито е много трудно“, обясни Микелсен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти