ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Официално: Микелсен се връща в Хюндай

Завръщането на двукратния световен шампион в WRC2 Андреас Микелсен в Хюндай е факт. Норвежецът ще дели третата кола на тима с Есапека Лапи, като се очаква Дани Сордо да кара в едно рали с този автомобил, най-вероятно в Португалия. Но пък от тима обясниха, че Сордо ще кара в тежките макадамови ралита, Микелсен - на асфалт и Лапи - на сняг и в бързите макадамови ралита.

Микелсен записа 26 състезания с i20 Coupe между 2017 и 2019, а преди това беше заводски пилот на Фолксваген и има три победи в WRC.

Микелсен обяви, че напуска Шкода
Микелсен обяви, че напуска Шкода

“Rally1 автомобилът е най-важната цел за всеки пилот - заяви Микелсен. - Мисля, че тази година показахме, че имаме добра скорост. За мен е вълнуващо да се завърна в топ категорията на WRC с Хюндай. От 2019 се борим усилено да се върнем сред заводските екипажи и съм много доволен, че това се случва с Хюндай. За нас това е голяма възможност и ще се опитаме да я реализираме.”

Танак ще направи тест с Хюндай през декември
Танак ще направи тест с Хюндай през декември

За сезон 2024 Хюндай разполага с петима пилоти, които са печелили ралита в WRC, като Тиери Нювил и Ойт Танак ще карат с пълна програма. Шефът на тима Сирил Абитебул обясни, че завръщането на Микелсен е “финален елемент” от изграждането на състава на тима за догодина.

Филм разказва за битката на Ауди срещу Ланча преди 40 години
Филм разказва за битката на Ауди срещу Ланча преди 40 години
Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти