В Ред Бул вече са започнали работа по колата си за 2025 година

До началото на сезон 2024 във Формула 1 остават малко по-малко от два месеца, но отборът на Ред Бул вече е насочил своя поглед към 2025 година и развитието на RB21, това твърди ръководителят на инженерния отдел на „биковете“ Бен Уотърхаус.

Защо Ред Бул RB20 не се справи с краш теста

„Разбираме, че RB19 има значителни ограничения. Ако си спомним Сингапур, тогава, разбира се, се появиха недостатъци. Искаме да се подобрим в тези области, било то ефективност при високи или ниски скорости. В същото време колата имаше ясни силни страни, които искаме да подобрим, като в същото време елиминираме проблемите в критичните зони. „По време на прехода от RB19 към RB20 ние си поставихме ясни цели. Като цяло успяхме да постигнем повечето от тях. Не бих казал, че всички са доволни; има още работа за подобряването му. RB20 е на поне шест месеца и ние вече започнахме да насочваме вниманието си към RB21, въпреки че сезонът все още не е започнал“, цитира FormulaPassion.it думите на Уотърхаус.

Хакинен: В Ред Бул развиват колата по вкуса на Макс

През изминалата 2023 година Ред Бул спечели 21 от 22 състезанията. Единственото поражение на „биковете“ дойде в Сингапур, където победата беше за Карлос Сайнц с Ферари.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти