Сами Паяри ще кара с Тойота в WRC2

Сами Паяри стана първият пилот, който потвърди, че ще се състезава с новия автомобил на Тойота през сезон 2024 в WRC2 – Ярис Rally2. Автомобилът на японците получи хомологацията си в началото на година и вече започнаха доставките до клиентските отбори, които ще използват колата.

Един от тях ще бъде базираният в Юваскюла екип на Принспорт Рейсинг, чийто пилот ще бъде 22-годишният Паяри. Той ще продължи да си партнира с навигаторката си Ени Малконен, с която кара от 2021 година насам.

„Благодарен съм на моите партньори за възможността да продължа кариерата си с този нов и вълнуващ проект. Специални благодарности за дългогодишните ми подръжници, които продължават да вярват в мен. Радвам се, че нашето партньорство продължава“, каза Паяри.

Финландецът вече имаше шанса да тества своята нова кола. Това се случи във Франция миналата година.

Тойота хомологира успешно Ярис Rally2

„Тойота са правили успешни коли в миналото и аз вярвам в тяхната визия за бъдещето. Точно затова исках да карам тази кола, особено сега, когато ще съм сред първите, които ще я използва в официално състезание.„Естествено ще бъде интересно да сравним представянето ѝ с останалите коли в първото състезание. Като цяло е прекрасно, че взех това решение. Много е яко“, коментира финландецът.

Новият сезон в WRC2 ще стартира в края на месеца с рали „Монте Карло“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти