Собственичката на Грезини разказа за първия тест на Маркес с отбора

Собственичката на отбора на Грезини в MotoGP Надя Падовани, вдовица на основателя на тима Фаусто Грезини, разказа от първо лице за настроението в отбора по време на първия тест на Марк Маркес в него в края на ноември.

Грезини представя отбора на 20 януари

Шесткратният световен шампион направи своя неофициален дебют с новия си екип по време на единствения ден за следсезонни тестове за миналата година. Той завъртя общо 49 тура на борда на Desmosedici GP23, давайки четвърто време.

От Дукати потвърдиха с коя версия на Desmosedici GP23 ще разполага Маркес

За Падовани обаче не крайният резултат е бил толкова важен, колкото настроението на самия пилот. В интервю за Marca тя заяви, че след като е видяла усмивката на пилота след края на първия му стинт се е успокоила.

„Бях в бокса и го чаках да свали каската си след първия стинт. Исках да видя изражението му след като слезе от мотора. Щом видях усмивката на лицето му си казах „добре, започваме“. Той беше щастлив и сам избра да приключи теста час по-рано, за да не поема излишни рискове.„Ясно е, че след всичко случило се, той иска да се върне в играта в челото – след контузията, трудния мотор и много падания от последните години. Въпреки всичко той в нито един момент не спря да дава най-доброто от себе си.„В началото на деня той се представи на всички и беше много учтив. Ние очаквахме едно от човек, спечелил толкова много, но се оказа точно обратното. Всъщност той беше неспокоен, нервен преди да започне тестът“, обясни Падовани.

Маркес е имал пеперуди в стомаха преди първия си тест с Дукати

Тя също така сподели своята прогноза за предстоящия сезон 2024, в който очакванията са Маркес и Грезини Дукати да бъдат сред претендентите за световната титла в кралския клас. За да се пребори за нея шесткратния шампион в MotoGP ще трябва да се справи с действащия двукратен първенец Пеко Баная както и с всички останали пилоти с мотори на Дукати, а и не само.

В Дукати продължават да не харесват фамилия Маркес

„Ясно е, че Баная е много силен пилот, който има страхотен контрол върху мотора. Той израсна през последните години. (Хорхе) Мартин е на други ниво и той управлява мотора по зрелищен начин. Марко Бедзеки също израства. Няма да е много лесно да спечелим титлата, но ще се опитаме. Ние сме на нивото на заводския отбор и ще продължим да се развиваме“, закани се Падовани.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти