Според Хакинен Перес няма да остане в Ред Бул

Сезон 2024 във Формула 1 и особено неговата първа половина ще бъде много важен за бъдещето на Серхио Перес в отбора на Ред Бул. Контрактът на мексиканеца с „биковете“ изтича в края на годината, а след неговото много непостоянно представяне през миналата оставането му в Милтън Кийнс далеч не е сигурно.

По-рано от Ред Бул заявиха, че зависи изцяло от Перес дали той ще запази мястото си, или ще бъде сменен, най-вероятно от Дениъл Рикардо, който ще кара за Алфа Таури през новия сезон. Още от завръщането си в спорта в средата на лятото австралиецът не крие своите амбиции отново да кара за Ред Бул и да се бори в челото на колоната.

Хорнър: Перес има най-трудната работа във Формула 1

А според двукратния световен шампион Мика Хакинен шансът Перес да бъде сменен не е никак малък, съдейки по показаното на мексиканеца през миналата година.

„В случая Перес е по-бавен от Макс, това се вижда ясно. Ако по-бавният съотборник приема тази ситуация, комуникира ясно с отбора, помага с развитието на колата и се държи на 3-4 десети от по-бързия то това не е лоша ситуация. Тя е приемлива.„Но, ако започне да се оплаква, започне да обвинява отбора, че не му дава добра кола, не е мотивиран и резултатите му варират много то това не е добре за отбора. В този случай отборът трябва да започне да прави промени.„Знам, че за Ред Бул е важно да има мексикански пилот. Мексико е голям пазар и той има ефект върху някои неща. Но в крайна сметка ние сме тук, за да се състезаваме и да развиваме бърза кола. Това няма как да се случи със само един пилот. Трябват ти двама пилоти на определено ниво, за да развиваш колата. Дали бъдещето на Перес е в Ред Бул? Мисля, че е малко вероятно“, смята Хакинен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти